Lenzen bestellen

Glazen

Zien is waarnemen. We doen het met ons misschien wel belangrijkste zintuig, ONZE OGEN.

Wij specialiseren ons in het adviseren van de juiste type brillenglazen voor ieders behoefte. Wij leveren het onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige assortiment; van multifocaal, enkelvoudig tot bureau brillenglazen.

Onze geprivilegieerde partners zijn ZEISS en NIKON. Zij bieden brillenglazen van optische topkwaliteit gebaseerd op hedendaagse innovatieve technologieën. Dit garandeert u het dunste, meest esthetische en verfijnde brillenglas in de markt. Wij zijn ook gespecialiseerd in brillenglazen met hoge sterktes, prisma's, hoge cylinders, ...

Wij begeleiden u bij de keuze omtrent het glasmateriaal en afwerking van het glas, zoals type ontspiegeling, optimale dikte van het glas, de contrast verhogende kleurbehandelingen, ... . Als geconventioneerde opticiens informeren wij u optimaal over de terugbetaling via uw ziekenfonds en voorzien we alle nodige attesten.

Eén van de belangrijkste criteria voor uw kijkcomfort is het opmeten, centreren en inslijpen van uw nieuwe brillenglazen in uw montuur. Daarom slijpen we al onze brillenglazen zelf en monteren we uw montuur in ons eigen atelier uitgerust met de meest geavanceerde, digitaal gestuurde machines. In oktober 2017 ontvingen wij als eerste opticien in Vlaanderen het label "Erkend Ambacht" van de FOD Economie. 

Onze slogan, Oog voor Perfectie !
ZEISS 

De wens van iedere brildrager is om zo natuurlijk mogelijk te zien !

Tot nu toe werd een star brilllenglas voor een levendig oog geplaatst. Dus moest het oog zich aanpassen aan het brillenglas met overbelasting tot gevolg. Na een lange werkdag kampt u met hoofdpijn, nekpijn of rode ogen. Uw hersenen hebben zich teveel moeten inspannen om duidelijke beelden te 'zien'.

Bij ZEISS bekijkt men het anders: de brillenglazen moeten zich aan het oog aanpassen en niet omgekeerd ! Al meer dan 160 jaar doet ZEISS research naar de interactie tussen het glas en het oog, en is daardoor een pionier in bijna alle aspecten van optiek. De ZEISS research heeft al voor tal van innovaties gezorgd die tot op de dag van vandaag hun weerslag hebben gevonden in de microscopie, in de ruimtevaart en in de ontwikkeling van camera's. U moet het wat beschouwen als Formule 1: technologieën die ontwikkeld worden voor extreme omstandigheden, vinden later hun toepassingen in producten die onze levenskwaliteit verbeteren.

Wij zijn een door ZEISS erkend Vision Expert. Dit betekent dat ZEISS ons vertrouwt om u een zichtbare ontspanning aan te bieden. Relaxed Vision garandeert nl. een betere interactie tussen oog en brillenglas door de optimale combinatie van een ZEISS centreersysteem en de uiterst heldere ZEISS Clarity(R) gemarkeerde glazen. Dit resulteert in stressvrij, comfortabel en uitstekend zien door de harmonieuze dialoog tussen geavanceerde optische systemen en de natuur.

Meer info

Al eens uw kijkprofiel bepaald ?

Klik op link om uw kijkprofiel te bepalen
NIKON

Met ruim 100 jaar ervaring, is Nikon aanwezig in vele instrumenten uit het dagelijks leven. Brillenglazen, fotoapparatuur, telescopen, medische scanners, nano-componenten: allemaal pure Nikon innovaties ! In het middelpunt van deze knowhow: de optiek. Iedere vooruitgang in één van deze domeinen biedt een meerwaarde aan de anderen. In elk Nikon product bevindt zich een lens, ontworpen met dezelfde Nikon Optical Design Engine: de "NODE". Dus ook elk Nikon brillenglas wordt met de NODE ontwikkeld. Elk individueel aspect wordt meegenomen in het ontwerp. Bekijk de film en ervaar de ontwikkeling van de Nikon lens. Zo staat Nikon steeds aan de top van de technologie.
Wij adviseren het onderscheidende Nikon assortiment; van multifocaal, enkelvoudig tot bureau brillenglazen. Wat ook uw visuele behoefte mag zijn, er bestaat steeds een Nikon oplossing. 

Meer infoNikon Blue Secure

Wist u dat blauw licht schadelijk kan zijn voor uw ogen ?
Blauw licht is een onderdeel van licht, dat wordt uitgestraald door de meeste lichtbronnen: de zon (de meest intense bron van blauw licht), kunstmatige verlichting (koud wit LED licht) en digitale apparaten zoals tablets, smartphones, LCD panels, .... Een deel van dit blauw licht is gevaarlijk voor onze ogen: het is één van de factoren voor het ontstaan van leeftijd gerelateerde Macula Degeneratie (AMD). Blue Secure zijn esthetisch heldere Nikon brillenglazen die, zowel binnen- als buitenshuis, bescherming geven tegen schadelijk blauw licht. Dankzij een innovatieve doorbraak van Nikon is Blue Secure een esthetisch helder brillenglas. In tegenstelling tot brillenglazen met een blauwe coating heeft Blue Secure een neutrale restreflex. Blue Secure brillenglazen bevatten moleculen in het substraat die schadelijk blauw licht absorberen en kleur neutraliseren, waardoor de helderheid in balans blijft.

In de Nikon corner kunnen we u professioneel adviseren bij de glaskeuze. Het maken van een keuze uit het type glas is niet eenvoudig. Omdat geen enkel verhaal hetzelfde verhaal is, verdient iedereen een persoonlijke aanpak. Dit is ook de visie van het NIKON partner programma. 

Als NIKON partner beschikken we, naast een ruime ervaring en ondersteuning, over de tools om de keuze eenvoudiger te maken. 

NIKON I SEE HET NIKON VERSCHIL

Zo blijft uw bril langer mooi  

Het behoud van de kwaliteit van uw bril en de brillenglazen wordt mede bepaald door regelmatig onderhoud. Het is belangrijk dat u deze jaarlijks laat controleren om het draagcomfort voor u te garanderen. Als u zelf ook op de juiste manier aandacht aan uw bril besteedt, zult u er optimaal plezier aan hebben.

  • Maak uw brillenglazen schoon met een gepast reinigingsmiddel, te verkrijgen bij uw opticien, die een perfecte en veilige reiniging waarborgt van zowel organische als minerale brillenglazen. Alle andere producten kunnen schade toebrengen aan de coatings van uw brillenglazen (dreft, eau-de-cologne, ...) Reinig uw glazen nooit met keukenpapier, papieren zakdoekjes of toiletpapier. De houtvezels hierin kunnen krassen veroorzaken. Gebruik steeds een katoenen doek in combinatie met het reinigingsmiddel.
  • Zorg dat uw brillenglazen niet in contact komen met een hard oppervlak. Legt u uw bril weg, dan altijd met de glazen naar boven.
  • Stel uw bril nooit bloot aan hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld in de sauna of op het dashboard van een in de zon geparkeerde auto.
  • Bewaar uw bril in de bijgeleverde passende brillenetui. Vermijd contact met haarlak of parfum.

Tip: Stel uw bril niet zelf bij, maar kom hiervoor gerust even tot bij ons !

Nieuw : de ZEISS Anti-condens kit

Deze spray en doek zorgen ervoor dat uw brillenglazen niet beslaan bij het dragen van een mondmasker of bij het wisselen tussen een koude en warme omgevingstemperatuur.